Van Rey noemt burgemeester Donders ‘politieke pyromaan’

Print
Van Rey noemt burgemeester Donders ‘politieke pyromaan’

Jos van Rey Afbeelding: ANP

De toch al moeizame verhouding tussen Jos van Rey en burgemeester Rianne Donders van Roermond heeft donderdag een verdere knauw opgelopen.

Het raadslid stelt in antwoord op vragen van De Limburger dat de burgemeester zich gedraagt als een een ‘politieke pyromaan'. Ze steekt telkens het brandje aan, gilt dat ze niet kan blussen en kijkt dan toe naar de schade die zij aanricht, meent Van Rey.

Schorsen
Aanleiding voor zijn uithaal is een pleidooi van Donders om wettelijk de mogelijkheid te scheppen politici en bestuurders te schorsen als zij verdacht worden van strafbare feiten. Die bevoegdheid zou bij de minister of de commissaris van de koning kunnen liggen. Vrijdag spreekt de burgemeester hierover telefonisch met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Betwist
Van Rey wijst er op dat in zijn zaak noch de rechtbank in Rotterdam noch het gerechtshof in Den Haag hebben "betwist dat ik raadslid en statenlid mag zijn/blijven."

Donders heeft  ook erkend dat zij  daar niet over gaat, maar doet er volgens Van Rey toch uitspraken over. Zij zaait daarmee volgens de oud-wethouder verdeeldheid. "Een burgemeester onwaardig."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →