Voorzitter Al Houda Geleen heeft contactverbod met eigen moskee

Print
Voorzitter Al Houda Geleen heeft contactverbod met eigen moskee

De Al Houda-moskee. Afbeelding: Ermindo Armino

Geleen - Voorzitter Stefan Z. van de Geleense Al Houda moskee heeft een verbod voor zijn eigen moskee en staat onder elektronisch toezicht als hij op 24 januari op vrije voeten komt.

De man, verdacht van witwassen, mag zich ook niet presenteren of gedragen als voorzitter van Al Houda, en mag geen contact zoeken met de moskee. Hij mag evenmin contact zoeken – ook niet via derden – met in de strafzaak genoemde personen. Ook mag hij het land niet verlaten.

Bijzondere voorwaarden
De voorlopige hechtenis van Z. wordt geschorst onder deze bijzondere voorwaarden, laat de rechtbank Limburg weten. Ze zijn opgelegd om herhaling te voorkomen. De secretaris en tevens vice-voorzitter van de moskee, Laarbi A.,  blijft vast zitten op de terroristenafdeling tot de proforma rechtszaak over een maand. Hij wordt naast witwassen ook verdacht van financiering van terrorisme, ronselen voor de jihad en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Onderzoek
De arrestatie van de bestuurlijke top van de moskee in november vorig jaar vloeide, volgens een zegsvrouw van het Openbaar Ministerie, voort uit een ruim twee jaar lopend strafrechtelijk onderzoek naar “onverklaarbare geldstromen en verdachte transacties in relatie tot contacten met personen in het Midden-Oosten”. Dat onderzoek leidde vorig jaar ook tot een grootscheepse politie-inval op veertien adressen, waaronder de moskee. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen