Befaamde Noord-Limburgse rockcafés gaan dicht

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Café en concertpodium Cambrinus in Horst gaat na 25 jaar dicht. Op 22 april is hier het allerlaatste concert, melden uitbaters Henny Smits en Jan Duijf.

Angela Janssens

Ook rockcafé Babouche in Horst, dat 30 jaar bestaat, sluit eind dit jaar. Volgens het echtpaar dat dit laatste café bestiert, valt er verder niet zo veel te vertellen. Na dertig jaar achter de tap van Babouche is het wat hen betreft welletjes.ArtiestenIn Cambrinus aan de Venrayseweg stonden vele tientallen artiesten en bands op het podium. Een kleine greep: Fairport Convention, Robert Jan Stips, Margriet Eshuijs, John Helliwell van Supertramp, Lenny Kuhr, Albert Lee, Hallo Venray, Mister and Mississippi, Iain Matthews en Kaz Lux.

NieuwHorst krijgt er ook een nieuw café bij. Het vroegere café Soestdijk aan de Schoolstraat is gekocht door Ger en Anja Hoeijmakers die er een muziek- en theatercafé van willen maken. Eind dit jaar wil het echtpaar, dat nu nog in een kas komkommers teelt, het nieuwe café openen.

In Horst gaat het gerucht dat ook muziekcafé De Buun aan de Loevestraat gaat sluiten, maar de uitbater weerspreekt dat. "De Buun blijft."