Lokale partij Sittard-Geleen heft zichzelf op

Print
Lokale partij Sittard-Geleen heft zichzelf op

Afbeelding: iStock

Geleen - Lokaal Belang in Sittard-Geleen doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en heft zichzelf daarna meteen op.

Raadslid Fred van Rooijen en commissielid Jos Dukers stappen over naar het CDA, voor welke partij ze op de verkiezingslijst zullen staan.

Complex
"Het is voor een kleine partij met twee raadsleden te moeilijk om alle aspecten van het gemeenteraadswerk naar behoren te kunnen uitvoeren, vandaar de aansluiting bij het veel grotere CDA", zo motiveert de partij haar beslissing. Als voorbeeld noemt de partij de ontwikkelingen in het sociale domein, die steeds complexer worden.

Scheuring
De partij ontstond in 2014 na een scheuring binnen de Stadspartij, die het gevolg was van een botsing tussen diverse karakters in de partij. Een jaar later kondigde oppositiepartij Lokaal Belang aan om voor de komende raadsverkiezingen samen te gaan met coalitiepartij GOB. Dat besluit viel erg slecht bij de andere oppositiepartijen. Zo ver is het dus niet gekomen.

Kritiek
Burgemeester Sjraar Cox uitte in zijn recente nieuwjaarstoespraak kritiek op de grote hoeveelheid raadsleden die van partij wisselen in Sittard-Geleen. Dat zou geen positieve bijdrage aan de beeldvorming van de stad vormen, aldus Cox. Enkele recente overstappers geven aan zich niet aangesproken te voelen door Cox’ opmerking. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →