Makelaar voor gehandicaptensport Parkstad

Print
Makelaar voor gehandicaptensport Parkstad

Afbeelding: iStock

Brunssum / Kerkrade / Landgraaf - Er komt een speciale consulent voor de gehandicaptensport in Parkstad. Deze ‘makelaar’ moet onder meer kijken waar de behoeften liggen van verstandelijk en lichamelijk beperkten en bij welke clubs ze kunnen aansluiten.

De gemeenten Heerlen, Brunssum, Landgraaf en Kerkrade hebben hiervoor zondagochtend tijdens de Abdijcross van Rolduc in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Drempels
De vier Parkstadgemeenten trekken samen in totaal 70.000 euro uit om de komende drie jaar het bewegen voor gehandicapten zoveel mogelijk te stimuleren. Wethouder Martin de Beer (VVD/D66, Sport) van Heerlen: "Er zijn voor verstandelijk en lichamelijk beperkte mensen nog te veel drempels om te gaan sporten, die hopen we weg te nemen. En hopelijk willen ook verenigingen hun blikveld verruimen."

Nu hebben al veel voetbalclubs een g-team voor verstandelijk beperkte spelers. Ook de Abdijcross Kerkrade had dit jaar voor het eerst een wedstrijd, waaraan zo’n veertig leerlingen van zmlk-school Jan Baptist in Kerkrade meededen.