Dag 14: Op de radio

Print
Dag 14: Op de radio

Afbeelding: De Limburger

Reporter Radio besteedde zondagavond aandacht aan dit project. In veertien minuten heb ik uitgelegd wat we onderzoeken, wat de gevolgen kunnen zijn van armoede voor kinderen en waar de 5,5 miljoen euro naartoe gaan die gemeenten structureel krijgen van het Rijk voor kinderarmoede.

Je kunt het fragment hier terugluisteren. Reporter Radio is een programma op NPO-radio1 over onderzoeksjournalistiek. Het laatste kwartier - ReportersNL- gaat met name over onderzoeksjournalistiek in de regio. Mooi dat ze het hebben opgepakt! 

O ja. De foto is gemaakt in mijn huiskamer. Zo'n driekwartier voordat ik live in de uitzending zou komen, kwam de technicus binnenwandelen en bouwde hij uit zijn koffertjes bijna een complete studio op, inclusief webcam.

Een meneer uit Maastricht mailde me meteen na de uitzending:

'Met belangstelling zojuist op de radio naar uw interview geluisterd met betrekking tot kinderarmoede in Limburg. Goed om te horen dat van overheidswege geld is vrijgemaakt voor de bestrijding van kinderarmoede. Ik wil hierop aanvullen dat de katholieke kerk hierin haar verantwoordelijkheid neemt. In de parochiefederatie in Maastricht waarin ik als vrijwilliger werkzaam ben bestaat ook de diaconale aandacht voor dit probleem, en met bescheiden succes. Zeker in tijden dat de katholieke kerk vaak in een negatief wordt geplaatst vind ik dit vermeldenswaardig.'

Ik ook. Bij deze...

Terug naar Wat beweegt Limburg