Modder op auto's na poetsbeurt: wasstraat gaat dicht

Print
Modder op auto's na poetsbeurt: wasstraat gaat dicht

Afbeelding: iStock

Autowasstraat Beursgens, decennia lang een begrip aan de Sittardse Rijksweg, heeft de deuren gesloten door de bouw van stadshart Ligne.

De jarenlange werkzaamheden hebben het bedrijf te veel klanten gekost. Ondernemer Léon Beursgens laat nu een hek rond het terrein plaatsen, omdat sinds de sluiting van het bedrijf in oktober er vaak illegaal wordt geparkeerd. Ook heeft de buurt geklaagd dat onder de overkapping van het terrein regelmatig drugs zouden worden gedeald.

Beursgens zegt met pijn in het hart het bedrijf gesloten te hebben. De locatie vormde de bakermat van zijn vijftigjarige firma, die ook het Shell-station aan de Sittardse Dr. Nolenslaan runt en een ‘carwash’ in Kerkrade.

Bouwput
De jarenlange bouwput van Ligne en langdurige werkzaamheden op de Rijksweg, waarvoor eenrichtingsverkeer werd ingesteld, hebben zijn bedrijf klanten gekost. "Mensen kwamen bij ons hun auto wassen en als ze dan weer weg wilden komen, moesten ze door de modder heen. Tja, die klanten komen dan niet meer terug", zegt Beursgens. "Ik had na een jaar nog een derde van mijn klanten over."

Sinds de oplevering van Ligne heeft Beursgens nog een vergeefs offensief ingezet om klanten terug te krijgen. "Maar ondertussen was er ook een grote nieuwe carwash elders in Sittard opengegaan. Gezien de historie van de plek had ik de zaak graag opengehouden als ik alleen maar quitte zou spelen." Dat is niet gelukt.

Omzetderving
De ondernemer ziet er geen heil om bij de gemeente een schadevergoeding wegens omzetderving te vragen. De wasstraat is inmiddels ontmanteld en de hal waarin die stond wordt verhuurd. Een ander pand op het terrein houdt Beursgens nu aan voor privégebruik.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →