Twente maakt excuses voor gedrag van fans in Roda-stadion

Print
Twente maakt excuses voor gedrag van fans in Roda-stadion

Afbeelding: Orange Pictures/Frank Kerbusch

FC Twente heeft Roda JC excuses aangeboden voor het vuurwerkincident van afgelopen weekend.

Erik Velderman, de directeur van de club uit Enschede, baalt als een stekker. "Het is geweldig dat zoveel supporters naar Kerkrade reizen om de ploeg te steunen, maar vuurwerk hoort daar niet bij. Via deze weg nogmaals: stop daarmee!", laat de Twente-baas weten op de clubwebsite. "Je brengt je medesupporters in gevaar, en de club en het voetbal in discrediet (sic)."

Zwarte plekken
Tijdens de wedstrijd tussen beide clubs in Kerkrade ging het al in de eerste minuten mis. Uit het volgepakte uitvak werden vuurwerkfakkels op het veld gegooid. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt het duel daardoor even stil te leggen. Het Kerkraadse kunstgras vatte hier en daar vlam, waardoor er enkele zwarte plekken in de mat werden gebrand. 

Reparatiekosten
Roda-directeur Wim Collard liet zaterdagavond al weten de reparatiekosten te zullen verhalen op FC Twente. Die club wil op haar beurt de rekening doorschuiven naar de raddraaiers in kwestie. "Eventuele financiële gevolgen zullen we rechtstreeks verhalen op de verantwoordelijke personen, van wie we er op dit moment enkelen in beeld hebben."

Twente zegt contact te houden met Roda over het afhandelen van de schade aan het veld.