Limburg heeft er een excellente school bij

Print
Limburg heeft er een excellente school bij

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Limburg heeft er opnieuw een excellente school bij. Het Broeklandcollege in Hoensbroek heeft maandagochtend dat predicaat gekregen.

De jury heeft gezien dat de leerlingen van het Broeklandcollege worden opgeleid tot 'bewuste en verantwoordelijke burgers van de toekomstige maatschappij'. Zij voelen zich gezien en gehoord op school, ervaren positiviteit van het schoolteam, ondernemerschap en openheid.

Jury
'Excellente school' is een predicaat van het ministerie van onderwijs. Scholen kunnen zo'n titel zelf aanvragen bij de onderwijsinspectie, al wil dat niet zeggen dat die ook altijd wordt toegekend. Na een aanvraag volgt een onderzoek van de inspectie, inclusief rapportage en bezoek van de jury. 

Kaart
De afgelopen jaren werd al een een aantal scholen in onze provincie beoordeeld als excellent. Welke dat zijn, kun je op onderstaand kaartje zien: 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →