Inspectie pakt Reinaert Kliniek strenger aan

Print
Inspectie pakt Reinaert Kliniek strenger aan

Afbeelding: De Limburger

De Inspectie Gezondheidszorg heeft de Reinaert Kliniek in Maastricht een dwangsom opgelegd. De particuliere kliniek waar medisch specialistische behandelingen worden uitgevoerd, voldoet nog altijd niet aan alle regels.

De inspectie heeft de maatregel vanmorgen bekendgemaakt. De dwangsom bedraagt 1000 euro per week met een maximum van 10.000 euro.

Onder vergrootglas
De Reinaert Kliniek ligt al langere tijd onder een vergrootglas. In mei 2017 legde de inspectie een bevel op dat gevolgen had voor de operaties die werden uitgevoerd bij de Reinaert Kliniek. Zo moest direct gestopt worden met kinderen onder de drie jaar te opereren en mochten oudere kinderen alleen geopereerd worden onder bepaalde voorwaarden. Borstimplantaties mochten alleen nog worden uitgevoerd in een operatiekamer die aan de voorwaarden voldeed. Ook kwamen er misstanden aan het licht bij het schoonmaken van de operatie-instrumenten. 

Niet voldaan
De kliniek nam direct maatregelen, waarna er volgens de inspectie geen sprake meer was van acuut gevaar. Het bevel werd daarom niet verlengd. Een aantal zaken was echter niet blijvend goed geregeld. Daarom volgde in juni 2017 een zogeheten aanwijzing. De kliniek kreeg drie maanden de tijd om de verbeteringen door te voeren. 

Dwangsom 
De Reinaert Kliniek heeft aan een deel van de aanwijzing voldaan, maar nog niet aan alles. Er zijn acht punten waar de kliniek nog niet aan voldoet. Die gaan onder meer over het zorgproces, infectiepreventie en medische technologie. Als de kliniek binnen vier weken alsnog verbeteringen doorvoert, wordt de last onder dwangsom niet geïnd.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →