‘Maximum aan aantal arbeidsmigranten in kerkdorpen Venray’

Print
‘Maximum aan aantal arbeidsmigranten in kerkdorpen Venray’

Afbeelding: borden.plaatsengids.nl

Per Venrays kerkdorp mag niet meer dan vijf procent van de inwoners bestaan uit arbeidsmigranten. Die moeten met maximaal vier personen in een gewoon huis of appartement ondergebracht worden.

Grootschalige opvang mag voor maximaal tien jaar buiten de bebouwde kom in een complex waar plek is voor maximaal vijftig mensen.

Melkfabriek
Deze ideeën over de huisvesting van buitenlandse werknemers is door de Stichting Passend Plan Melkfabriek Leunen naar de politieke partijen gestuurd die in maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing in Venray.

De stichting heeft het plan gemaakt naar aanleiding van de perikelen rond de plannen voor de huisvesting van 288 buitenlandse werknemers in de oude melkfabriek van Leunen. De gemeenteraad van Venray stak een stokje voor dat plan nadat er vanuit Leunen veel verzet was gerezen tegen de komst van de buitenlandse werknemers.

Oplossing
De stichting is daarna gaan nadenken over een oplossing voor het probleem van de opvang van arbeidsmigranten. Ze noemt de aangedragen ideeën "een gratis stukje partijprogramma cadeau". Voor de oude melkfabriek zijn ook wat ideetjes verzonnen: een bedrijvencentrum, supermarkt, een nieuw politiebureau, techniekonderwijs en een multifunctionele bestemming voor zakelijke en private initiatieven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →