Euregio Boksteam ziet af van promotie naar tweede Bundesliga

Print
Euregio Boksteam ziet af van promotie naar tweede Bundesliga

Afbeelding: Luc Lodder

Het Euregio Boksteam ziet af van promotie naar de tweede Bundesliga.

Volgens trainer-coach Patrick Driessen is het boksen in de professionele competitie financieel geen haalbare kaart. "Daarvoor ontbreken simpelweg de sponsoren", stelt hij nuchter vast.

Kampioenschap
Op 17 september veroverde het Euregio Team in Heerlen het kampioenschap in de Duitse Oberliga, door een 14-9 overwinning op Rhein Neckar. Een prestatie van formaat van een boksteam dat pas drie jaar geleden werd opgericht.

Sterker podium
Doestelling was getalenteerde jeugdige boksers in de Euregio een breder en sterker podium te bieden en zo klaar te stomen voor een eventuele opstap naar het profboksen. Cruisergewicht Ricardo Snijders heeft deze stap inmiddels succesvol gezet.

Op 10 maart bokst het Euregioteam in Breda de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander is het Nederlandse selectieteam Windmill, dat al geruime tijd in de Oberliga bokst. 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →