‘Nederlandse (39) jatte regenpijpen van Belgisch-Limburgse kerken’

Print
‘Nederlandse (39) jatte regenpijpen van Belgisch-Limburgse kerken’

Afbeelding: Hbvl

De Belgische politie heeft een 39-jarige Nederlandse vrouw opgepakt die ervan wordt verdacht koperen regenpijpen van diverse kerkgebouwen in Belgisch-Limburg te hebben gestolen.

De vrouw komt de uit het Noord-Brabantse Dongen, bij Tilburg.

Koperdiefstal
Parochies in onder meer Kaulille, Bree, Overpelt, Opglabbeek en Genk zijn de laatste tijd slachtoffer geworden van koperdiefstal. Steeds werden de onderste twee meter van de regenpijpen afgezaagd en meegenomen. In totaal gaat het om dertien diefstallen en twee pogingen.

Posten
In de Belgisch-Limburgse kerkgemeenschappen was grote onrust ontstaan door de diefstalgolf. Zo is er bij sommige kerken ’s nachts zelfs gepost door parochianen.

Verdachte auto
Na een van de diefstallen kreeg de politie een melding van een verdachte auto met Nederlands kenteken. Afgelopen donderdag werd die auto gesignaleerd in de Belgische plaats Turnhout. De bestuurder, de 39-jarige vrouw uit Dongen is aangehouden en zit vast.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →