Ook hof legt cel op voor ontvoering baby Gymano

Print
Ook hof legt cel op voor ontvoering baby Gymano

Afbeelding: De Limburger

Tonjo S. (20) en Dylan V. (22) uit Sittard zijn maandag ook in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen voor de gewelddadige ontvoering van Tonjo’s baby in Heerlen in oktober 2016.

S. kreeg van het gerechtshof in Den Bosch vier jaar, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Het hof legde V. twee jaar op, waarvan een half voorwaardelijk. De rechtbank in Maastricht veroordeelde S. eerder tot drie jaar, waarvan een voorwaardelijk en V. tot tweeënhalf waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Honkbalknuppel
Samen met de vriendin en het jongere zusje van Tonjo togen de mannen op 9 oktober 2016 naar het huis van de ouders van de ex-vriendin van Tonjo in Heerlen, waar zij woonde met haar half jaar oude zoontje Gymano. Tonjo heeft haar minstens eenmaal geslagen met een honkbalknuppel. Dylan nam de baby mee.

Jeugdstrafrecht
Nog dezelfde dag werd het viertal aangehouden en kon Gymano terug naar zijn moeder. De twee jonge meiden namen actief deel aan de vechtpartij en ontvoering. Zij zijn volgens het jeugdstrafrecht berecht en kregen een celstraf gelijk aan het voorarrest plus een werkstraf. Ze zijn niet in beroep gegaan.

Raadsman Phil Boonen van de beide mannen is teleurgesteld. “Gelet op de stappen die ze hebben gezet als het gaat om behandeling, hadden we gehoopt dat ze niet terug de cel in hoefden. Dat is wel een tegenvaller.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →