Ook hof legt cel op voor ontvoering baby Gymano

Print
Ook hof legt cel op voor ontvoering baby Gymano

Afbeelding: De Limburger

Tonjo S. (20) en Dylan V. (22) uit Sittard zijn maandag ook in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen voor de gewelddadige ontvoering van Tonjo’s baby in Heerlen in oktober 2016.

S. kreeg van het gerechtshof in Den Bosch vier jaar, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Het hof legde V. twee jaar op, waarvan een half voorwaardelijk. De rechtbank in Maastricht veroordeelde S. eerder tot drie jaar, waarvan een voorwaardelijk en V. tot tweeënhalf waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Honkbalknuppel
Samen met de vriendin en het jongere zusje van Tonjo togen de mannen op 9 oktober 2016 naar het huis van de ouders van de ex-vriendin van Tonjo in Heerlen, waar zij woonde met haar half jaar oude zoontje Gymano. Tonjo heeft haar minstens eenmaal geslagen met een honkbalknuppel. Dylan nam de baby mee.

Jeugdstrafrecht
Nog dezelfde dag werd het viertal aangehouden en kon Gymano terug naar zijn moeder. De twee jonge meiden namen actief deel aan de vechtpartij en ontvoering. Zij zijn volgens het jeugdstrafrecht berecht en kregen een celstraf gelijk aan het voorarrest plus een werkstraf. Ze zijn niet in beroep gegaan.

Raadsman Phil Boonen van de beide mannen is teleurgesteld. “Gelet op de stappen die ze hebben gezet als het gaat om behandeling, hadden we gehoopt dat ze niet terug de cel in hoefden. Dat is wel een tegenvaller.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen