Toch geen feestkermis 675 jaar Venlo

Print
Toch geen feestkermis 675 jaar Venlo

Afbeelding: iStock

Tegelen - Er komt definitief geen feestkermis ter ere van 675 jaar stad Venlo. Kermisexploitant Frank Vale heeft na overleg met de gemeente besloten zijn plan niet door te zetten.

Volgens Vale zijn diverse Duitse kermisexploitanten bereid in juni naar Venlo te komen met hun attracties, maar zijn er die maand te veel bestaande evenementen in de gemeente. In de door Vale gewenste periode van 15 tot en met 24 juni zijn onder meer Lekker Venlo en A Day in the Park.

"Dan moet je je afvragen: gaan we elkaar beconcurreren? Dat moeten we niet willen. Het is heel jammer, maar een feestkermis zoals we zouden willen gaat daarom niet lukken."

Zorgtekort
De gemeente Venlo maakte in 2015 bekend ter ere van de 675ste verjaardag van het verkrijgen van stadsrechten weer een grote kermis te willen neerzetten. De grote kermis die in 1993 op beide oevers van de Maas werd opgebouwd ter ere van het feest Venlo 650 jaar stad diende als voorbeeld. Afgelopen zomer liet de gemeente echter weten dat ze vanwege het zorgtekort geen geld beschikbaar stelt voor een kermis.

Vale deed daarop zelfstandig een poging deze alsnog te organiseren.