Burgemeester: oliebollenbakster vraagt ‘Kalverstraatprijzen’

Print
Burgemeester: oliebollenbakster vraagt ‘Kalverstraatprijzen’

Afbeelding: Istock

De schadevergoeding die de Weerter oliebollenbakster Tanja Lindelauf vraagt, omdat haar vergunning voor de standplaats op het Stationsplein is ingetrokken, is van het niveau Kalverstraat, vindt burgemeester Jos Heijmans.

De vergunning van Lindelauf werd eind vorig jaar na een rechtszaak in Roermond ingetrokken. Ze was met een bedrag van 4555 euro de hoogste inschrijver voor de standplaats op het Stationsplein. Erik Verwijk, die deze plek jarenlang bezette, was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter.

Aansprakelijk
De gemeente besloot na de uitspraak Verwijk alsnog een vergunning te verlenen. Daarop stelde Lindelauf de gemeente aansprakelijk voor de schade. "We hebben Lindelauf gevraagd haar schade te onderbouwen, maar die kwam met een claim gebaseerd op inkomsten van de Kalverstraat", aldus Heijmans onlangs tijdens een commissievergadering.

Lees ook: In Weert is een heuse 'oliebollenoorlog' aan de gang

Advocaat
"

Dat kan Heijmans vinden, maar dan moet hij zijn uitspraak ­onderbouwen", zegt Sander Aben, ­advocaat van Lindelauf. "Volgens ons idee is een claim van 45.000 euro voor gederfde inkomsten en gemaakte kosten niet onredelijk."

Civiele zaak
De kwestie heeft inmiddels geleid tot twee rechtszaken. Een zaak loopt bij de Raad van State, zegt Aben. "Die is gericht tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in Roermond van vorig jaar. Verder hebben we een zaak ­aangespannen tegen de gemeente vanwege het intrekken van de vergunning van mevrouw Lindelauf. Als de rechter in die zaak een uitspraak heeft gedaan, kunnen we daarna een civiele zaak aanspannen over de hoogte van de schadevergoeding."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen