Van Vleuten klopt Dumoulin en Martens

Print
Van Vleuten klopt Dumoulin en Martens

Afbeelding: ANP

Wielrenster Annemiek van Vleuten is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) verkozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar.

De 35-jarige coureur is de eerste vrouwelijke sporter die de prijs krijgt. Van Vleuten volgt Sven Kramer op, die de ereprijs vorig jaar ontving.

Martens en Dumoulin
Van Vleuten, die eerder door de Nederlandse wielerunie KNWU werd uitgeroepen tot wielrenster van het jaar, kreeg van de NSP de voorkeur boven twee Limburgers: de beste voetbalster van de wereld Lieke Martens en Giro-winnaar Tom Dumoulin.

Wereldkampioen
De wielrenster uit Utrecht werd in 2017 wereldkampioene tijdrijden en pakte de eindzege in de Boels Rental Ladies Tour. Ook won ze het NK tijdrijden en La Course, de tweedaagse vrouwenwedstrijd tijdens de Tour de France.

Henk Hoijtink van dagblad Trouw ontving de prijs van sportjournalist van het jaar. Pieter Zwart van het tijdschrift Voetbal International is het grootste sportjournalistieke talent van het jaar 2017.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →