Brug naar outlet van de baan

Print
Brug naar outlet van de baan

Een park bovenop het dak van een tunnel in de N280 als natuurlijke verbinding tussen outlet en Roermondse binnenstad Afbeelding: Stadslab, N280

Er komt voorlopig geen voetgangers- en fietsersbrug over de N280 van de Roermondse binnenstad naar het Designer Outlet.

De provincie heeft het bedrag van een miljoen euro dat ze voor dit doel ter beschikking wilde stellen, geschrapt uit het budget dat Roermond krijgt voor het project ‘Vitale Stad’.  Wel krijgt de gemeente drie ton voor het verbeteren van de huidige verbinding tussen outlet en binnenstad.

Te duur
Dat valt te lezen in definitieve  subisidiebeschikking (in totaal bijna 4,8 miljoen) die de gemeente van de provincie heeft ontvangen. Gedeputeerde Eric Geurt liet afgelopen zomer weten dat de provincie  één, misschien zelfs twee miljoen over heeft voor een voetgangersbrug of een andersoortige nieuwe verbinding naar het Designer Outlet. Geurts melde dat in een reactie op de lobby van een drietal Roermondenaren voor een park op de nieuwe N280 als verbinding tussen stad en outlet. Een park is volgens provincie en gemeente  echter te duur en levert te veel vertraging op voor de reconstructie van de N280.  

Tevreden
Wethouder Angely Waajen reageerde destijds al niet onverdeeld enthousiast op de optie van een voetgangersbrug. Gezien de situatie in Roermond komt zo’n brug erg hoog boven de weg te liggen. Bovendien eist de provincie cofinanciering en de gemeente heeft voor dit doel geen gelden gereserveerd. Waajen laat in een reactie weten  dat het onderzoek naar zo’n nieuwe verbinding op dit moment "te weinig compleet en onderbouwd is. Daarom heeft ook de provincie zich afgevraagd of het wel verstandig is om nu geld daarvoor te labelen. Van dat miljoen krijgen we  zes ton  voor andere doeleinden. Drie ton extra voor de aanpak van de stationsomgeving en drie ton voor verbetering van de huidige verbinding." Onderzoek heeft twee jaar  geleden al uitgewezen dat het winkelend publiek best tevreden is over de huidige passage, hoewel er qua sfeer een en ander voor verbetering vatbaar is.

Hopen
Waajen hoopt dat de provincie de resterende vier ton  van dat miljoen alsnog beschikbaar wil stellen. De verbinding tussen Designer Outlet en Roermondse binnenstad is al jaren een onderwerp van discussie. Vooral Jos van Rey hamert er in de raad bij voortduring op dat die beter moet wil Roermond optimaal profiteren van het Designer Outlet.

Enquete
Overigens geeft de lobbygroep voor het stadspark boven de nieuwe N280 de strijd nog steeds niet op. Op Facebook heeft ze een nieuwe enquete gelanceerd om draagvlak te krijgen onder de bevolking.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →