Medewerkers geven Prio Verve mager zesje

Print
Medewerkers geven Prio Verve mager zesje

De werkloodsen van Prio Verve in Roermond. Afbeelding: Jeroen Kuit

Een mager zesje. Dat rapportcijfer krijgt groen- en schoonmaakbedrijf Prio Verve in Roermond van zijn medewerkers in een tevredenheidsonderzoek.

Bij Prio Verve, een samenwerkingsverband van de sociale werkplaatsen Westrom (regio Roermond), Risse (regio Weert) en commercieel partner Vebego, werken veelal mensen met een arbeidshandicap.

Misstanden
De tevredenheidsmeting werd gehouden door een extern bureau naar aanleiding van een eerder onderzoek van de ondernemingsraad van Westrom, dat nogal wat misstanden bij Prio Verve constateerde.

Te weinig aandacht
Hoewel directeur Bas Kooijman die misstanden ontkent en er volgens hem heel veel tevreden mensen bij Prio Verve werken, bevestigt het vervolgonderzoek deels de eerdere klachten. Medewerkers zijn weliswaar tevreden over het werk op zich, maar vinden dat er geen goede aansturing is door leidinggevenden en dat ze te weinig aandacht krijgen. Veranderingen worden te zeer van bovenaf opgelegd zonder overleg. Ook zijn de medewerkers niet tevreden over de slechte werkkleding en materialen waarmee ze soms moeten werken.

Vinger aan de pols
De uitslag van het onderzoek is samengevat in een nieuwsbrief van de ondernemingsraad van Prio Verve aan het personeel. Directeur Kooijman weigerde eerder tegenover De Limburger openheid van zaken te geven over het onderzoek. OR-voorzitter Frenk Aenderomer van Prio Verve was maandag niet bereikbaar voor commentaar. De OR belooft in de nieuwsbrief de vinger aan de pols te houden en toe te zien op verbeteringen.