Auto rijdt Belgisch tankstation binnen: Nederlander dood en 2 zwaargewond

Print
Auto rijdt Belgisch tankstation binnen: Nederlander dood en 2 zwaargewond

Een dronken automobilist reed gisteravond een tankshop binnen en doodde een Nederlander. Afbeelding: Twitter

Een Nederlander is maandag omgekomen bij een zwaar ongeval in België. Een stomdronken automobilist reed in op een winkel van een tankstation aan de E40 richting Brussel. Twee andere Nederlanders raakten zwaargewond maar zijn buiten levensgevaar.

Volgens Vlaamse media is het slachtoffer een man van middelbare leeftijd. De autobestuurder is opgepakt.

Onder invloed
De auto stond volgens ooggetuigen aan de pomp en reed om nog onbekende reden met grote snelheid in op de winkel. De chauffeur kwam er lichtgewond vanaf, maar hij maakte een verwarde indruk. Volgens het Gentse parket is de opgepakte bestuurder een 54-jarige man uit Oostende. Mensen ter plaatse meldden gisteravond al dat hij onder invloed was van alcohol en dat werd ook door het parket bevestigd. De man was zo zwaar onder invloed en kon daardoor nog niet verhoord worden.'Het was alsof een bom ontplofte'
Eén ooggetuige zag het van dichtbij gebeuren. "Het was alsof een bom ontplofte, ik maakte me klein en zag hoe rekken en andere brokstukken alle kanten uitvlogen. Het was rampzalig. Na enkele minuten had ik pas door dat het om een wagen ging. En dan zag ik de mensen liggen. Ongelofelijk. Die personen aan de koffiemachines moeten een zware klap gekregen hebben.” 

Tragisch ongeval
De kassabediendes waren enorm onder de indruk, zij zagen de wagen aan de pomp en hoorden erna een grote knal. "Ik snap het niet", zegt een winkelmedewerkster. "Ik zag hem aan de pomp en voor ik het wist hoorde ik een grote knal en brokstukken overal. Chaos, paniek en ongeloof."

De politie heeft de beelden van de bewakingscamera’s opgevraagd. Men gaat uit van een tragisch ongeval.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen