Arriva zet tijdens carnaval borrelbussen in

Print
Arriva zet tijdens carnaval borrelbussen in

Afbeelding: Ermindo Armino

Openbaar vervoersbedrijf Arriva zet tijdens carnaval extra bussen in om de reizigers in Maastricht en Heuvelland te vervoeren. In de carnavalsweek geldt tevens een aangepaste dienstregeling, waarbij de spitstreinen tussen Venray en Nijmegen komen te vervallen.

Aangepaste dienstregeling
Op maandag 12 februari rijden de bussen van Arriva in Limburg volgens de zondagdienstregeling, en op dinsdag 13 februari volgens een zaterdagdienstregeling. Van woensdag 14  tot en met vrijdag 16 februari rijden de bussen in Limburg volgens de vakantiedienstregeling. Ook de treinen op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen rijden dan volgens de vakantiedienstregeling.

Borrelbussen
Van zondagnacht tot en met dinsdagnacht zet Arriva in Maastricht en het Heuvelland stads- en streekborrelbussen in. In de voorverkoop is ook een passe-partout beschikbaar voor alle drie de carnavalsdagen. Tijdens de Boètegewoëne Boètezitting in Venlo, rijdt op zaterdag 10 februari tussen Venlo en Venray een reguliere lijnbus. Het Brand Beer Venlo Express NS E-ticket van NS is niet geldig in de treinen van Arriva.

Omleidingen
Vanwege carnavalsevenementen en optochten vervallen opm diverse plaatsen in Limburg haltes en rijden de bussen aangepaste routes. Reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden en drukkere bussen en treinen dan normaal, aldus het vervoerbedrijf. 

Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/carnaval.