Vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën gestolen in België

Print
Vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën gestolen in België

Foto ter illustratie: een vrachtwagen met gevaarlijke lading. Afbeelding: Thinkstock

Een dag nadat België het dreigingsniveau van drie naar twee verlaagde, slaat de internationale politiedienst Interpol alarm over de diefstal van een vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën in het West-Vlaamse Zedelgem.

De stof zou gebruikt kunnen worden om explosieven te maken, melden buitenlandse media.

Alert
Interpol heeft Europese politiediensten gevraagd bij grensovergangen extra alert te zijn. Volgens de Spaanse pers zou de gestolen chemische stof gebruikt kunnen worden om explosieven te produceren, maar volgens de Belgische justitie en politie zijn daar geen aanwijzingen voor.

Verwisseld
De diefstal van de vrachtwagen wordt wel door de Belgen bevestigd en de zaak wordt verder onderzocht. Het voertuig zou het kenteken 1-QEB-708 voeren, maar het vermoeden is dat de dieven die mogelijk hebben verwisseld om eenvoudiger de grens over te komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen