Ontsnapte wallaby bij vliegveld gevangen

Print
Ontsnapte wallaby bij vliegveld gevangen

Afbeelding: iStock

Beek - Bij vliegveld Maastricht Aachen Airport is maandagavond een kleine kangoeroe langs de weg gevangen. De wallaby was ontsnapt bij zijn eigenaar in het nabijgelegen dorp Geverik.

Politie, marechaussee en de eigenaar probeerden het dier in eerste instantie op de Europalaan in een hoek te drijven. Het dier wist volgens een politiewoordvoerder toen uitgerekend te ontkomen naar de Australiëlaan, vernoemd naar het continent waar veel kangoeroes voorkomen.

Achtervolging
Uiteindelijk lukte het na een achtervolging de wallaby op de Horsterweg te vangen. Volgens de politie was er geen gevaar dat het beest de A2 of het vliegveld kon bereiken.

De wallaby is dezelfde avond in een busje van de marechaussee terug naar Geverik gebracht. De eigenaar van het beest ziet af van een interview omdat de gebeurtenis volgens hem in zijn gezin al te veel emotie heeft losgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen