Ontsnapte wallaby bij vliegveld gevangen

Print
Ontsnapte wallaby bij vliegveld gevangen

Afbeelding: iStock

Beek - Bij vliegveld Maastricht Aachen Airport is maandagavond een kleine kangoeroe langs de weg gevangen. De wallaby was ontsnapt bij zijn eigenaar in het nabijgelegen dorp Geverik.

Politie, marechaussee en de eigenaar probeerden het dier in eerste instantie op de Europalaan in een hoek te drijven. Het dier wist volgens een politiewoordvoerder toen uitgerekend te ontkomen naar de Australiëlaan, vernoemd naar het continent waar veel kangoeroes voorkomen.

Achtervolging
Uiteindelijk lukte het na een achtervolging de wallaby op de Horsterweg te vangen. Volgens de politie was er geen gevaar dat het beest de A2 of het vliegveld kon bereiken.

De wallaby is dezelfde avond in een busje van de marechaussee terug naar Geverik gebracht. De eigenaar van het beest ziet af van een interview omdat de gebeurtenis volgens hem in zijn gezin al te veel emotie heeft losgemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →