Auw Wieverbal terug naar Grotestraat Valkenburg

Print
Auw Wieverbal terug naar Grotestraat Valkenburg

Afbeelding: Johannes Timmermans

Valkenburg / Walem - Het Auw Wieverbal keert dit jaar terug in de Grotestraat in Valkenburg, met de vertrouwde buffetten en muziek.

Om de Grotestraat, waar het evenement uit zijn jasje begon te groeien, enigszins te verlichten, werden vorig jaar alle officiële festiviteiten verplaatst naar het Walramplein.

Vergunning
Ondernemers in het centrum mochten wel hun vertrouwde buffetten buiten zetten, of DJ’s laten draaien, maar dan moesten ze zelf een vergunning aanvragen en de verantwoordelijkheid voor de veiligheid op zich nemen. Dat was teveel voor de cafébazen. Niet één ondernemer deed mee. Waardoor er tijdens één van de populairste carnavalsfeesten van Zuid-Limburg niets te doen was op de plek waar die traditioneel gehouden werd.

Festivalterrein
Besloten is daarom om de organisatie dit jaar weer terug in één hand te leggen: die van Stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden. Er blijft een apart festivalterrein op het Walramplein. Hier treedt weer een aantal artiesten live op. Onder meer de Corona’s en Wir Sind Spitzen zijn al vastgelegd. Daarnaast keren de vertrouwde buitenbuffetten en de DJ-tafel terug in de Grotestraat. Voor het eerst zal er dit jaar zelfs live-muziek te horen zijn. Erwin komt een optreden verzorgen.

De publieksstromen worden constant gemonitord en eventueel bijgestuurd. Wanneer het te druk wordt in de Grotestraat dan wordt die, al dan niet tijdelijk, afgesloten.