Ontsnappen wallaby’s zit in de familie

Print
Ontsnappen wallaby’s zit in de familie

Afbeelding: iStock

Beek - Het dorp Geverik in Beek begint een traditie van wallaby-ontsnappingen op te bouwen.

Vlakbij vliegveld Maastricht Aachen Airport is maandagavond zo’n kleine kangoeroe op de weg gevangen. De wallaby was ontsnapt in Geverik. 

Vader
In juni 2003 was Beek ook al in rep en roer omdat daar een ontsnapte wallaby rondsprong. "Dat was de vader van deze wallaby, maar die was toen niet mijn eigendom", zegt Michel Reijnders. Hij heeft de wallaby’s overgenomen van de vorige eigenaar. De wallaby-vader is al overleden.

Lees ook: Ontsnapte wallaby bij vliegveld gevangen

Politie, marechaussee en Reijnders wisten de wallaby-zoon  na een achtervolging op de Europalaan en de Australiëlaan op de Horsterweg te vangen. Volgens de politie was er geen gevaar dat het beest op de A2 of de landingsbaan kwam. De wallaby is dezelfde avond in een busje van de marechaussee terug naar Geverik gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen