Kampje voor kermisexploitanten Heerlen wordt gesaneerd

Print
Kampje voor kermisexploitanten Heerlen wordt gesaneerd

Afbeelding: iStock

Heerlen gaat het terrein voor kermisexploitanten bij de Heerenweg saneren. De gemeente hoopt illegale situaties te beëindigen en de woonsituatie te verbeteren.

Het gemeentebestuur heeft dinsdag besloten Nijbod Consultancy uit Eindhoven direct in te huren om het terrein te saneren.

Afwijking
Hoewel het een klus van 655.000 euro betreft, wordt de opdracht  niet aanbesteed, melden B en W:  "De specifieke aanpak van het kermisterrein rechtvaardigt de afwijking. De communicatie met de bewoners vormt het hoofdelement van de gehele operatie. Dit betekent dat er voortdurend regie moet zijn op het woonwagenkamp als vast aanspreekpunt voor de bewoners, zodat er geen onderbrekingen tijdens de werkzaamheden zullen plaatsvinden.”

Risico’s
Nijbod moet van die 655.000 euro alles doen en ook onderaannemers inhuren. De gemeente loopt daardoor geen risico’s meer. Bewoners hebben met Nijbod en vertrouwd  aanspreekpunt. Het bedrijf beheert nu al twee woonwagenlocaties in Heerlen en bracht elders in het land vergelijkbare opdrachten tot een goed eind. In opdracht van gemeente heeft Nijbod het kermisterrein eerder al geïnventariseerd.