Lunchroom krijgt metamorfose en wordt tapasrestaurant

Print
Lunchroom krijgt metamorfose en wordt tapasrestaurant

Afbeelding: Istock

Geleen - Lunchroom Societea in Geleen sluit half maart. In twee weken tijd volgt dan een metamorfose tot restaurant El Paso Tapas. Een omslag die ook verband houdt met de geplande sloop van het horecastraatje.

Na acht jaar trekken moeder Marianne en dochter Suzanne Reinartz de stekker uit hun goedlopende lunchroom Societea. De zaak zat eerst vier jaar aan de Markt 90 en verhuisde toen naar de hoek Markt/Annastraat in Geleen.

Verandering
Reden om het concept nu aan de wilgen te hangen, zijn de veranderingen in de Geleense horeca. "We zijn als luxe lunchroom begonnen, maar nu is ook Markt 50 erbij gekomen en we verwachten dat met de vernieuwing van de horeca in Geleen er nog meer lunchrooms bij komen", legt Suzanne Reinartz uit.

Horecastraatje
De gemeente heeft het gebied Raadhuisstraat/Markt aangewezen als nieuw concentratiegebied voor daghoreca, waarbij ook het oude raadhuis een horecafunctie zou moeten krijgen. Een groot deel van de vervallen kroegpanden in het huidige ‘horecastraatje’ wordt gesloopt, om plaats te maken voor uitbreiding van de Geleense stadswinkel, waarin alle ambtenaren van de gemeente worden ondergebracht.

Lunchroom Societea is het enige pand aan het eind van de serie te slopen kroegen, dat blijft staan.

Bouwput
"Het klopt dat dit ook een reden is om nu wat anders te gaan doen", zegt Suzanne Reinartz. De huidige lunchroom wordt vooral overdag goed bezocht. Straks als restaurant El Pasa Tapas gaat de zaak van moeder en dochter pas om 17 uur open. "Dan zijn de bouwvakkers naar huis. Zo hopen we minder last te krijgen van de geplande sloop en nieuwbouw in het horecastraatje." De ingang van de zaak wordt daarom verplaatst van de Markt richting de Annastraat, weg van de verwachte bouwput, aldus Suzanne.

Frisse wind
Bedoeling is dat uiterlijk 2 april het restaurant opent met op het menu zo’n vijftig traditioneel Spaanse en Mediterraanse tapas. Suzanne: "Geleen is toe aan iets nieuws."