Teamleidster steelt duizenden euro's bij zorginstelling Daelzicht

Print
Teamleidster steelt duizenden euro's bij zorginstelling Daelzicht

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - Een teamleidster van Daelzicht, werkzaam op locaties in en om Venlo, is ontslagen wegens het verduisteren van geld.

Dat bevestigt bestuurder Peter Muijen van de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De teamleidster zou geld voor privédoeleinden hebben opgenomen met de betaalpas van de afdeling.

Teamkas
De organisatie ondernam actie nadat medewerkers hadden geconstateerd dat de teamleidster de procedures rond de teamkas niet volgde. De medewerkers confronteerden de teamleidster hiermee en kaartten de zaak tevens aan bij Muijen. Hij onderzocht de verdenkingen en kwam tot de conclusie dat ze klopten.

Privédoeleinden
Het onderzoek is nog niet afgerond, maar het blijkt dat de teamleidster in 2016 en 2017 vermoedelijk 'enkele duizenden euro's' achterovergedrukt heeft. Muijen deelde de resultaten vorige week donderdag met de teamleidster. Zij bekende het geld voor privédoeleinden te hebben gebruikt, waarop zij op staande voet werd ontslagen. De teamleidster legde tevens een verklaring af. De bestuurder van Daelzicht, met het hoofdkantoor in Heel, wil daar niets over zeggen.

Geen aangifte
Hij is niet van plan aangifte bij de politie te doen, tenzij alsnog blijkt dat sprake is van grootschalige verduistering. Het onderzoek wordt waarschijnlijk volgende week afgerond. Muijen: "Als het blijft bij een paar duizend euro doen we geen aangifte. Met het ontslag is ze al genoeg gestraft. Bovendien zullen we het geld terugvorderen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →