Bospop krijgt dit jaar grotere rocktent

Print
Bospop krijgt dit jaar grotere rocktent

Afbeelding: De Limburger/Mitchell Giebels

Bospop krijgt dit jaar een grotere rocktent. Belangrijkste reden hiervoor is de drukte bij het optreden van Roger Hodgson vorig jaar waardoor veel mensen amper iets zagen.

Het Bospopterrein aan de Eindhovenseweg in Weert blijft met een capaciteit van maximaal 25.000 bezoekers even groot, maar de tent wordt ruim een derde groter. In plaats van 40 meter breed en 85 meter lang zal die dit jaar even lang maar 60 meter breed zijn, zo heeft de organisatie gisteren besloten.

Rock am Ring
"In Nederland is dit exemplaar niet te krijgen dus we laten de tent dit jaar uit Duitsland komen", vertelt Johan van de Moosdijk die samen met Niek Houben over de opbouw en indeling van het Bospopterrein gaat. De Duitse tent wordt onder meer opgebouwd tijdens het grootste rockfestival van Duitsland Rock am Ring.

Voordelen
De grote tent uit Duitsland heeft veel voordelen. Van de Moosdijk somt op: "De zijkanten zijn 6 in plaats van 4 meter hoog waardoor het zicht vanaf de zijkanten op het podium een stuk beter is. Er past een breder podium in de tent en de mastafstand is 25 in plaats van 15 meter waardoor ook in de tent het zicht beter is." 

Toestanden als vorig jaar waarbij door de drukte veel bezoekers amper iets konden zien van het optreden van Roger Hodgson in de tent zijn hiermee verleden tijd. Dat een grotere tent nodig is, heeft ook met de groei van het festival te maken: 18.500 bezoekers in 2016, 24.000 vorig jaar.

Foodtrucks
Veel zaken blijven hetzelfde zoals de foodtrucks met het eten en het skydeck voor de vips. Wel zal de fietsenstalling worden verplaatst richting het festivalterrein en een ruimere entree krijgen, het kampeerterrein wordt iets ruimer en ook zal de chillplek Crossroads mogelijk wat groter worden. Op de gratis vrijdagavond komen bovendien extra bars bij de tent te staan omdat het vorig jaar nogal dringen was.

Nieuwe namen van artiesten worden donderdag bekendgemaakt, de kaartverkoop start zaterdag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →