Bewoonster ingestort huis begreep waarschuwing niet

Print
Bewoonster ingestort huis begreep waarschuwing niet

Afbeelding: David Dunnaway

De hoogbejaarde bewoonster van het ingestorte huis in het centrum van Venlo begreep aanvankelijk niet dat ze in levensgevaar verkeerde omdat ze geen Nederlands spreekt.

De 80-jarige El Batoul Doudouh werd woensdagmiddag tegen vier uur gewaarschuwd voor het naderende onheil. Niet veel later ging de woning volledig tegen de vlakte. 

Televisie kijken
Een medewerker van een aannemer riep dat ze naar buiten moest komen. Hij zag de gevel van haar huis bezwijken. Doudouh zat binnen naar de televisie te kijken. Ze hoorde buiten geschreeuw, maar omdat ze amper Nederlands spreekt, kwam ze nog niet in actie. 

Lees ookOverbuurman ziet huis instorten: 'Bewoonster net op tijd gered'

Landgenoot
Dat deed ze pas toen een uit de nabijgelegen kapsalon toegesnelde landgenoot de vrouw in haar eigen taal duidelijk maakte dat er haast geboden was. Doudouh ontvluchtte daarop alsnog haar woning. Luttele seconden later zag ze op straat haar huis in elkaar donderen.

Volgens Souad, de dochter van Doudouh, had de woning van haar moeder al sinds 2009 te lijden onder bouwwerkzaamheden in de wijk. "Ze had al scheuren en vocht in de woning."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →