SP pleit voor terugkeer van schooltandarts

Print
SP pleit voor terugkeer van schooltandarts

Afbeelding: Archief ANP

Kinderen moeten weer op school bezoek krijgen van de tandarts. Daarvoor pleit SP-voorzitter Ron Meyer.

De politicus, ook beoogd lijsttrekker voor de lokale SP in Heerlen, vindt dat een kindergebit geen teken van armoede mag zijn. 

Bovengemiddeld
De SP verwijst naar onderzoek van de aan Erasmus MC verbonden hoogleraar Johan Mackenbach. Die onderzocht sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Het percentage kinderen in Heerlen dat niet periodiek wordt gecontroleerd, ligt met 26,6 procent bijna zes procent hoger dan het landelijke gemiddelde. In Kerkrade ligt het zelfs op ruim 30 procent. 

Lees ook: Help, daar komt de schooltandarts: 'Kinderen hebben er trauma's aan overgehouden'

Hogere kosten
Als we hier niks aan doen, ondervinden niet alleen deze kinderen later de gevolgen, voorziet Meyer. "De slechtere gezondheid leidt op termijn tot hogere kosten voor de hele maatschappij. Daarom pleiten wij ervoor om met organisaties van tandartsen, de GGD en schoolbesturen aan tafel te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →