Verkoop Ananou levert Roda bijna half miljoen op

Print
Verkoop Ananou levert Roda bijna half miljoen op

Ananou (L) in duel met Twente-speler Assaidi. Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC heeft bijna een half miljoen euro ontvangen voor Frederic Ananou, die per direct is vertrokken naar Ingolstad.

De Kerkraadse club gaat nu wellicht de transfermarkt op voor een vervanger, waarbij de namen van Rens van Eijden (AZ) en Dario Dumic (FC Utrecht) rond zingen.

Ananou had een clausule in zijn contract waardoor hij voor een gelimiteerde afkoopsom weg kon. Volgens goed ingevoerde bronnen stroomt er nu een bedrag tussen de vier en vijf ton in de Kerkraadse kas.

Kwetsbaar
Roda kan de inkomsten goed gebruiken. De financiële mogelijkheden van de club zijn uiterst beperkt. Niettemin is technisch directeur Harm van Veldhoven – die geen uitspraak over de hoogte van de transfersom wil doen – vanuit sportief oogpunt niet blij met het plotse vertrek van Ananou. "We konden hier weinig tegen doen. We hebben al volwaardige vervangers in huis met Chris Kum en Daryl Werker. Maar in de breedte worden we kwetsbaar. Dus we kijken rond op de transfermarkt."

Oude bekende
Onder meer de namen van Rens van Eijden (AZ) en Dario Dumic (FC Utrecht) worden gelinkt aan de nummer 17 van de eredivisie. Van Eijden is een oude bekende van Roda-coach Robert Molenaar. Beiden kennen elkaar van hun tijd bij NEC, waar Van Eijden aanvoerder was en Molenaar assistent-coach. De 29-jarige verdediger mag weg uit Alkmaar, waar hij geen basisplaats heeft. Complicerende factor is dat hij niet verhuurd wil worden voor een half jaar, maar bij een nieuwe club een meerjarig contract wil tekenen. Dario Dumic, ook ex-NEC, zit op de bank in Utrecht. De Bosnische international wil graag speeltijd.

Ook diverse andere clubs lonken naar Van Eijden en Dumic. Zo heeft ook Sparta interesse getoond in de twee verdedigers. De Rotterdammers zijn uitgerekend de grote concurrent van Roda in de degradatiestrijd.