Renée van Wegberg wint musicalaward

Print
Renée van Wegberg wint musicalaward

Renee van Wegberg en Liesbeth List. Afbeelding: Robin Kamphuis

Horst - Actrice Renée van Wegberg uit Horst (33) heeft voor het eerst in haar carrière een Musical Award in de wacht gesleept.

In het AFAS Circustheater in Scheveningen ontving ze de award voor haar vertolking van Liesbet List in de gelijknamige musical in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine muscial. 

Grote winnaar
De biografische musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt van regisseur Paul Eenens uit Kerkrade was met vier Musical Awards de grote winnaar winnaar van de avond. 

De voorstelling over het leven van 'schrijfster des vaderlands' Annie M.G. Schmidt, gebaseerd op de biografie Anna (2002) door Annejet van der Zijl, won awards in de categorieën 'beste grote musical', 'vrouwelijke hoofdrol in een grote musical' (Simone Kleinsma), 'vrouwelijke bijrol in een grote musical' (Marjolijn Touw als Schmidts moeder) en 'beste script' (Dick van den Heuvel).
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →