Verdwenen Anne-Marie dood teruggevonden in kelder van huisarts in Luik

Print
Verdwenen Anne-Marie dood teruggevonden in kelder van huisarts in Luik

Afbeelding: Nieuwsblad

Iets meer dan een maand na haar verdwijning, heeft de politie het levenloze lichaam van Anne-Marie Bastin (82) gevonden in de kelder van haar huisarts in Luik.

Hoe de vrouw daar terecht kwam en hoe ze om het leven is gekomen, is voor zowel haar familie als de politie een raadsel. Volgens de lijkschouwer gaat het om een natuurlijke dood. 

Lift
Bastin (82) verliet op 22 december haar appartement in Luik om naar haar huisarts te wandelen, waar de praktijk zich op de vierde verdieping bevindt. Waarschijnlijk heeft ze de lift genomen, maar op het verkeerde knopje gedrukt waardoor ze in de kelder terecht kwam. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. 

Haar familie startte een zoektocht, zocht overal, maar niet in de kelder van de huisarts, zo blijkt nu. Het was de vrouw van de huisarts die het levenloze lichaam van Bastin in de kelder vond, naast de verwarmingsketel. "Dit is ongelofelijk. Ik kan het enkel wijten aan een menselijke fout", zegt Catherine Rosman, de dochter van Anne-Marie.

Gezonde vrouw
"Mijn moeder was een gezonde vrouw. Zelf zou ik nooit gedacht hebben dat ze in de kelder van de dokter zou kunnen zitten. Helaas is ook de politie niet op dat idee gekomen." Wel is de politie op 10 januari al eens langsgeweest in de dokterspraktijk om haar arts te ondervragen, maar zonder resultaat. 

Ondanks haar 82-jarige leeftijd, was Anne-Marie nog heel zelfstandig en leed ze niet aan Alzheimer. Haar familie kan alleen maar hopen dat ze een vredige dood heeft gehad. 

Onderzoek
Volgens de eerste vaststellingen van de lijkschouwer is Anne-Marie een natuurlijke dood gestorven. Er zijn geen duidelijke sporen van een klap of een val. Waarom ze gewoon niet de lift terug naar boven heeft genomen? En wat is haar precieze doodsoorzaak? De politie tast in het duister en is een onderzoek gestart.