Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten bij Van der Valk: 'Is dit een schnitzel of een dakpan?'

Afbeelding: De Limburger

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Verrukt het restaurant Van de Valk in Heerlen zijn smaakpapillen? De nieuwe toekan oogt mooi, nu nog goed leren koken

De vertrouwde geur van gebakken aardappelen en vis komt ons al tegemoet als we naar het restaurant van het Van der Valk-hotel in Heerlen lopen. Modern, vierkant gebouw, dat een zacht licht verspreidt. Veel stijlvoller dan zijn in 2016 afgebrande voorganger. Het oude sloofje van de toekanfamilie is een trendy ogende dame geworden. Zeker binnenin. Rechts kun je naar het hotel nadat je je gemeld hebt bij een lange, zwart-wit gevlekte marmeren balie. Linksaf het restaurant. Eerst passeren we de ...