Gemeente stelt onderzoek in naar instorten huis

Print
Gemeente stelt onderzoek in naar instorten huis

Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

Tegelen - De gemeente Venlo laat een onderzoek instellen naar het instorten van een woning woensdagmiddag in het stadscentrum.

De 80-jarige El Batoul Doudouh kon ternauwernood haar huis verlaten, voor het instortte. Volgens een woordvoerder laat de gemeente onderzoek doen naar de bouwkundige toestand van het pand aan de Bergstraat en naburige panden.

Dossiers
De gemeente laat ook oude bouwdossiers lichten en opnieuw bestuderen. "We willen weten hoe de constructie van de panden in elkaar zit of zat", aldus de woordvoerder.

Lees ook: Overbuurman ziet huis instorten: 'Bewoonster net op tijd gered'

Werkzaamheden
Oorzaak van de instorting waren waarschijnlijk nieuwbouwwerkzaamheden naast het pand. Een aannemer zag de muren van het huis scheuren en alarmeerde de bewoonster. Zestien mensen, de tachtigjarige vrouw en vijftien omwonenden, hebben de nacht elders doorgebracht. Voor de vrouw wordt vervangende woonruimte gezocht. De anderen moeten wachten tot gas en water weer zijn aangesloten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →