Leerlingen vinden gestolen juwelen in Venlo: 'Zat ook een kunstgebit tussen'

Print
Leerlingen vinden gestolen juwelen in Venlo: 'Zat ook een kunstgebit tussen'

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Tegelen - Leerlingen van Basisschool Sint Martinus in Venlo vonden tijdens het spelen twee zakken met een opvallende inhoud. Wat precies? "Twee zakken met allemaal juwelen en zilver. En een kunstgebit."

Met zo'n zes vriendjes en tweelingbroer Jaro was Gyon Steegh (12) na schooltijd aan het spelen achter de Martinus Kerk. De jongens hadden de twee zakken, verstopt in de struiken, zelf niet opgemerkt. "Totdat een oude man ons riep", begint Gyon. 

"Hij vroeg of die zakken van ons waren. Toen we erin keken zagen we allemaal juwelen enzo. En een kunstgebit. Lukas, een vriend van me belde de politie."

Ingestorte huis
Vervolgens duurde het akelig lang voordat de politie kwam. Gyon: "Door dat ingestorte huis in de stad konden ze in eerste instantie niet komen. Toen hebben we nog eens gebeld. Het duurde lang, maar ze kwamen uiteindelijk toch." 

Woninginbraak
Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het er sterk op dat de inhoud buit is gemaakt bij een woninginbraak. De politie ziet geen direct verband met de overval op juwelier Nellissen van 10 januari. De politie vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Sint Martinuskerk zich te melden.

Verdachte man
Gyon en zijn vriendjes zijn er van overtuigd dat ze woensdag nadat de politie de tassen had opgehaald, een verdachte man hebben gezien. "Toen wij wat later woensdagmiddag voorbij de kerk fietsten, zagen we een verdachte man bij de struiken. Hij was iets aan het zoeken ofzo. Dat hebben we de politie ook laten weten", zegt Gyon. 

Of Gyon zich ervan bewust is dat ze een heldendaad hebben verricht? "Nee. We belden zonder na te denken de politie. Die bedankten ons. Daarna gingen we verder spelen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →