Overleden baby Fabian blijkt mishandeld

Print
Overleden baby Fabian blijkt mishandeld

Afbeelding: iStock

De vijf maanden oude baby Fabian uit Brunssum, die in oktober vorig jaar onder verdachte omstandigheden overleed, is waarschijnlijk om het leven gekomen als gevolg van klappen op zijn hoofd.

Ook werd de baby flink door elkaar geschud. Dat wordt het shakenbabysyndroom genoemd.

NFI
Dat is de voorlopige conclusie van het voorlopige sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut, formuleert een woordvoerster van het Openbaar Ministerie heel voorzichtig. Het definitieve sectierapport wordt in maart verwacht. 

Fabian verbleef bij oppasouders toen hij onwel werd en later in het Maastrichtse ziekenhuis overleed.

Lees ook: Oppasvader dode baby op vrije voeten

Doodslag
Beide oppasouders worden verdacht van doodslag dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg. De man is hoofdverdachte.  

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen