Man (21) de cel in voor verkrachting van ex-vriendin

Print
Man (21) de cel in voor verkrachting van ex-vriendin

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

De 21-jarige C. uit Maastricht heeft anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor de verkrachting van zijn ex-vriendinnetje.

De rechtbank acht het bewezen dat C. de nu 18-jarige vrouw twee jaar geleden, toen ze na het verbreken van de relatie haar spulletjes kwam ophalen, op de bank heeft geduwd, bovenop haar is gaan liggen en zijn vingers in haar vagina heeft gestoken.

Het meisje had aangifte gedaan tegen haar ex, toen een gesprek met diens ouders er niet toe leidde dat die hun zoon op zijn gedrag aanspraken.

Wraak
Tegenover de rechtbank verklaarde C. twee weken geleden dat er die bewuste dag helemaal niets gebeurd was. Sterker nog: hij zei te vermoeden dat het meisje aangifte had gedaan uit wraak omdat hij haar de deur had gewezen.

De rechtbank ziet geen enkele aanleiding om mee te gaan in dat scenario. Bij gebrek aan direct bewijs, hecht ze mede daarom meer waarde aan de consequente en gedetailleerde verklaringen van het slachtoffer, de getuigenverklaring van haar nichtje bij wie ze na het gebeurde haar emoties de vrije loop liet, een verklaring van haar vader en een reeks whatsapp-berichten die sterk suggereren dat er die dag iets ongewenst seksueels gebeurd is.

Leeftijd
Het Openbaar Ministerie had 2,5 jaar cel geëist. De rechtbank houdt in de strafmaat rekening met de leeftijd van de verdachte en het feit dat hij nooit eerder met politie en justitie in aanraking is geweest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →