Japanners investeren 155 miljoen in Roermond en Geleen

Print
Japanners investeren 155 miljoen in Roermond en Geleen

Afbeelding: Sekisui

Het Japanse concern Sekisui Chemical Company investeert de komende jaren 155 miljoen euro in zijn fabrieken in Limburg. Sekisui maakte speciale folie voor autoruiten.

Met dat geld wordt de productie in Geleen en Roermond fors uitgebreid. Beide fabrieken krijgen er tot 2020 een derde productielijn bij. Dat levert volgens een voorzichtige schatting 40 tot 45 nieuwe banen op, bovenop de huidige 200.

Speciale folie
In de Limburgse fabrieken maakt Sekisui speciale folie voor autoruiten. Die hecht zich aan het glas en voorkomt zo dat bij een ongeluk scherven in het rond vliegen.

Het Japanse concern verwacht dat de wereldwijde autoproductie de komende jaren zal stijgen. Dat betekent dat er ook meer van de speciale folie nodig is.

Nieuwe toepassingen
Ook is Sekisui bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen van zijn folie, bijvoorbeeld voor head-up displays, waarbij informatie op doorzichtige oppervlakken wordt geprojecteerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →