Fortuna zint op revanche tegen Emmen na uitglijder

Print
Fortuna zint op revanche tegen Emmen na uitglijder

Fortuna Sittard-middenvelder Jorrit Smeets. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Fortuna Sittard is erop gebrand zich te revancheren voor de zeperd van vorige week in Dordrecht, waar de club na zeven overwinningen op rij onverwacht fors onderuit ging (3-0).

"Dat was een incident", garandeert middenvelder Jorrit Smeets. "Van dat verlies moesten we langer bijkomen dan van het feestje na de periodetitel een week eerder. Maar nu richten we ons volledig op Emmen. We hebben iets recht te zetten."

Gelijk
Smeets verwacht geen eenvoudige wedstrijd. "Emmen is een lastige tegenstander. Uit hadden we het ook al moeilijk tegen hen." Fortuna kwam er niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De nummer acht van de eerste divisie staat erom bekend de huid duur te verkopen en lijkt een abonnement te hebben op gelijkespelen. Meer dan de helft (11 van de 21) van alle wedstrijden die Emmen dit seizoen speelde, eindigde in een puntendeling.

Fortuna kan in de thuiswedstrijd vrijdagavond (20.00 uur) geen beroep doen op Marco Ospitalieri, Kai Heerings en Gavin Vlijter. Doelman Miquel Santos hield wat pijntjes over aan het duel met Dordrecht, maar is weer fit.