Bezoekersrecord voor Parkstad Limburg Theaters

Print

Interieur van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Afbeelding: Peter Schols

Met ruim 240.000 bezoekers is 2017 voor Parkstad Limburg Theaters een recordjaar gebleken. Niet eerder trok de culturele instelling zo veel mensen.

De mijlpaal is volgens de schouwburg te danken aan het heropende Theater Kerkrade en de toenemende interesse in toneel, dans en regionale artiesten.

Toneel
Directeur Bas Schoonderwoerd stelt ‘heel gelukkig’ te zijn met de cijfers. Opvallend, stelt hij, is de sterke opleving van het genre toneel. Alleen al de voorstellingen Pinkpop (Toneelgroep Maastricht) en Geen Paniek (met Tjitske Reidinga) trokken meer dan 12.000 bezoekers. Sinds Theater Kerkrade afgelopen najaar werd heropend heeft het al 20.000 theaterbezoeken opgeleverd. Artiesten uit de regio lokten gezamenlijk 28.000 mensen naar de beide vestigingen van de schouwburg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →