‘Gemeente aansprakelijk voor schade aan ingestorte woning’

Print

De ingestorte woning in het centrum van Venlo. Afbeelding: Laurens Eggen

Tegelen - De advocaat van de vrouw wier huis woensdag instortte in Venlo vindt dat de gemeente aansprakelijk is voor de schade aan het huis.

Advocaat René Menting heeft de gemeente Venlo afgelopen najaar al aansprakelijk gesteld voor de scheuren, vochtschade en schimmelvorming die sinds 2009 in de woning ontstonden.

Claim
Volgens hem komt dit door de diverse bouwplannen in de wijk Q4, die door de gemeente zijn geïnitieerd. Menting stelt dat de claim werd afgewezen. Nu de woning is ingestort, stapt de advocaat op korte termijn opnieuw naar de gemeente. "Ik hoop er onderling uit te komen. Anders starten we een civielrechtelijke procedure." 

Lees ook: Omwonenden ingestorte woning Venlo weer thuis

Schadevergoeding
Menting onderzoekt nog of hij ook om een immateriële schadevergoeding voor de 80-jarige vrouw El Badoul Doudouh gaat vragen. De gemeente kon donderdag niet inhoudelijk op Menting reageren.

Lees ook: Gemeente stelt onderzoek in naar instorten huis

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →