Limburgse ziekenhuizen schreeuwen om personeel

Er is in Limburg ook een tekort aan gekwalificeerd OK-personeel.© Harry Heuts

Het kost de Limburgse ziekenhuizen steeds meer moeite medisch personeel te vinden. Met name gespecialiseerde verpleegkundigen blijken schaars. Er is te weinig aanbod. De ziekenhuizen spelen hier onder meer op in door zelf op te leiden.

Hennie Jeuken

Ziekenhuizen zitten te springen om gespecialiseerde verpleegkundigen, zo blijkt uit een rondgang van deze krant. Het Zuyderland ziekenhuis (Heerlen/Geleen) zegt 50 tot 75 vacatures open te hebben staan.Om de zorg te waarborgen zet Zuyderland in op meer opleiden. Daarbij huurt het ziekenhuis onder meer zzp’ers in, wordt personeel intern uitgeleend, worden er overuren gedraaid en zijn openingstijden en werkprocessen aangepast.

Operatiekamers"Het gaat vooral om personeel dat nodig is in operatiekamers en op de intensive care. Ook anesthesiemedewerkers zijn hard nodig, evenals personeel op de spoedeisende hulp. Ook aan voldoende oncologiepersoneel ontbreekt het in Zuyderland. "Daarbij zijn vacatures voor verpleegkundigen voor zorgcentra en thuiszorg moeilijk in te vullen", verklaart een zegsman.

Vissen"Zorginstellingen vissen natuurlijk allemaal in dezelfde vijver en de vijver zelf wordt niet echt groter", zegt een woordvoerder van het VieCuri in Venlo/Venray over het personeelsgebrek. Het kost het VieCuri ook meer moeite vacatures ingevuld te krijgen. Wat ook meespeelt is dat zorgprofessionals vaker kiezen voor banen met (minder) onregelmatige diensten, die ze in ziekenhuizen moeten draaien. Ook het Weerter St. Jans Gasthuis spreekt van krapte op de arbeidsmarkt, net als in Heerlen en Geleen gaat het daarbij om dezelfde afdelingen waar vacatures openstaan. "We spelen hierop in door zelf op te leiden, maar het blijft lastig."

Zelf scholenHet Universitair Medisch Centrum (UMC) in Maastricht zegt zelf te scholen omdat het voor sommige afdelingen moeilijk is gespecialiseerde verpleegkundigen aan te trekken. Het UMC heeft nu geen tekorten maar verwacht die wel te krijgen bij "een ongewijzigde zorgvraag en organisatie van zorg". Daarom onderzoekt het ziekenhuis ook nieuwe werkwijzen zoals bijvoorbeeld het project Poli op Maat waardoor er gerichter gewerkt wordt (patiënt kan op één dag onderzoeken achterelkaar doen; voor verpleegkundigen zijn er geen gaten of piekmomenten).

BindenHet Laurentius probeert leerlingen van de reguliere verpleegkundige opleiding vroegtijdig aan zich te binden. Het Roermondse ziekenhuis zegt vacatures ‘uiteindelijk wel te kunnen invullen’ maar specialistische verpleegkundigen zijn lastiger te vinden. De ziekenhuizen zeggen de zorg te kunnen garanderen. Op piekmomenten kan er op de ic een opnamestop voorkomen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal