iPad leidt politie in Maastricht naar inbrekers

Print
iPad leidt politie in Maastricht naar inbrekers

Afbeelding: iStock

Software die kan lokaliseren waar een Apple-product zich bevindt, leidde de politie in Maastricht naar de daders van een reeks woninginbraken in de wijk Amby.

In Amby werd afgelopen week in drie woningen ingebroken. Bij één van die inbraken werd een iPad gestolen. De eigenaar had daarop de app 'Find my iPad' geactiveerd. Zodra de tablet verbinding maakte met het internet, kon hij zien waar zijn gestolen iPad zich bevond.

Heler
De politie ging naar de woning waar het signaal vandaan kwam en vond daar niet alleen de betreffende iPad. De bewoner van het binnengevallen pand bleek een heler van de in Amby gestolen spullen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Later zijn nog twee personen aangehouden die verdacht worden van het plegen van de woninginbraak bij de iPad-eigenaar. Of zij ook de andere inbraken pleegden, is nog niet duidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →