450 euro boete voor dumpen vuilniszak

Print
450 euro boete voor dumpen vuilniszak

Afbeelding: iStock

Een 37-jarige man uit Polen heeft van de rechtbank in Maastricht een boete van 450 euro gekregen omdat hij vorig jaar in Eygelshoven een vuilniszak in de berm had gedumpt.

Een getuige had gezien hoe de man zijn auto had gestopt bij de brug aan de Gravenweg en de zak met huishoudelijk afval naar buiten had gegooid. Daarbij heeft de getuige het kenteken van de auto genoteerd. Bij zijn aanhouding heeft de Pool toegegeven de afvalzak te hebben weggegooid. Dat zou hij hebben gedaan omdat hij problemen had met zijn huiseigenaar.

'Asociaal'
De rechtbank noemt het een asociale daad en een milieudelict. "Een boete van 450 euro is veel geld voor één vuilniszak, maar het is wel terecht", stelt de rechter. Die wil met deze straf ook een voorbeeld stellen. De Pool was zelf niet op de zitting. Een Poolse tolk wel, die kon onverrichter zake naar huis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →