Weduwe blij met nieuw bankje, als herinnering aan overleden man

Print
Weduwe blij met nieuw bankje, als herinnering aan overleden man

Het gestolen zitbankje. Afbeelding: Het Limburgs Landschap

Montfort - Het bankje ter herinnering aan de overleden bioloog Tof Thissen dat onlangs werd gestolen in natuurgebied Reigersbroek bij Montfort wordt vervangen.

Tennet, het bedrijf dat onder meer de hoogspanningsmasten in Nederland beheert, betaalt de vervangende bank.

Emotioneel
Het bedrijf had de voorbije weken veel contact met natuurbeheerder Limburgs Landschap over het onderhoud van groen onder hoogspanningsmasten. Na het lezen van het emotionele verhaal van weduwe Annelies Goossens besloot het bedrijf de beurs te trekken.

Thissen overleed drie jaar geleden op 91-jarige leeftijd. Vrienden legden 750 euro bij elkaar om een bankje ter nagedachtenis te plaatsen in het natuurgebied van Limburgs Landschap.

Spoorloos
Tot groot verdriet van weduwe Goossens verdween de in beton verankerde bank twee weken geleden spoorloos. De weduwe  is heel blij met de gift van Tennet. Limburgs Landschap heeft haar aangeboden om na herplaatsing samen een kop koffie te drinken op het bankje.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen