Verbazing bij carnavalisten om bekeuring prinsenauto

Print
Verbazing bij carnavalisten om bekeuring prinsenauto

Afbeelding: iStock

Geleen - Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse uit Geleen is verbijsterd. Bij het jaarlijkse Sjoenkeltreffen in de Hanenhof hebben handhavers woensdag een bekeuring uitgedeeld omdat de prinsenauto fout geparkeerd stond.

Behalve de prinsenauto werden volgens voorzitter Frank Bessems van De Flaarisse ook twee voertuigen bekeurd, die werden gebruikt voor het vervoer van mensen uit zorginstellingen. Het Sjoenkeltreffen is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking. Het bij het treffen aanwezige artiestenduo Thei en Marij heeft op internet onvrede geuit over de gebeurtenissen. "We kunnen hier met ons verstand niet bij."

Hinderlijk
Een woordvoerster van de gemeente Sittard-Geleen bevestigt dat drie bekeuringen zijn uitgedeeld. De prinsenwagen zou hinderlijk op het trottoir hebben gestaan, net als een busje voor personenvervoer. Een auto stond op een invalidenparkeerplaats, terwijl de invalidenparkeerkaart niet goed zichtbaar was. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →