ING Bank mag saunaclub schrappen als klant

Print
ING Bank mag saunaclub schrappen als klant

Afbeelding: iStock

De ING mag de bankrelatie met saunaclub Yin Yang in Roermond opzeggen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald. De club gaat in cassatie.

De rechtbank in Amsterdam besliste in december dat ING de banden met Yin Yang mag verbreken. De bank kan de herkomst van contant geld dat door de saunaclub op rekeningen bij ING wordt gestort, niet goed genoeg controleren.

Daardoor kan de bank niet bepalen of haar rekeningen worden gebruikt voor bijvoorbeeld witwassen.

Deur wijzen
De saunaclub ging in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Het gerechtshof oordeelt nu dat ING de saunaclub de deur mag wijzen. "Een uitspraak waar we het uiteraard niet mee eens zijn en daarom zullen we ook in cassatie gaan", laat advocaat Lex Berndsen van Yin Yang weten.

Februari
ING mag per half februari de rekeningen opzeggen. Berndsen gaat ervan uit dat Yin Yang ook daarna nog gewoon open is. "Een nieuwe bank is nog niet gevonden, maar er zal een oplossing gevonden worden."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen