Marcia Luyten schrijft biografie over Máxima

Print
Marcia Luyten schrijft biografie over Máxima

Afbeelding: ANP/Robert Vos

Marcia Luyten uit Wijnandsrade stopt met de presentatie van het zondagse interviewprogramma ‘Buitenhof’. Ze gaat een biografie van koningin Máxima maken.

Dat vergt veel gereis en valt niet te combineren, zo meldt de VPRO.

Veel geleerd
Luyten stopt aan het eind van het tv-seizoen. Ze zegt veel geleerd te hebben van het programma. “Ik heb in deze zes jaar mooie, interessante, spannende en ook onmogelijke mensen mogen interviewen.” Haar opvolger, die beurtelings met Paul Witteman en Pieter Jan Hagens presenteert, wordt volgens de VPRO een vrouw.

Geluk van Limburg
Marcia Luyten is bekend van het boek ‘Het geluk van Limburg’ waarin ze de glorie en ondergang van de Nederlandse mijnkoolindustrie schetst aan de hand van een bewogen Zuid-Limburgse familiegeschiedenis met een zoon in de hoofdrol die vecht tegen de demonen van een mijnwerkersfamilie en die met alles moet breken om zijn droom na te jagen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen